Pivo za strip geekove

Radiosarajevo.ba
Pivo za strip geekove
The Preacher

U Downers Groveu, Illinois, živi pivar Frank Wegloski koji voli strip Preacher. Puno. Toliko da je svoje pivo nazvao po Annvilleu, teksaškoj zabiti gdje Jesse Custer, junak Preachera, dobija svoje božanske moći.

Annville Ale je pivo blagog i punog okusa, koje i pored toga snažno udara. Ima dosta hmelja, koji ipak ne preovladava u okusu, budući da u pivu ima i čokoladne arome. Ima najmanje 5% alkohola te vas može dovesti do osjećaja kako Božja Riječ prolazi kroz vas. Kritičari kažu da je Annville Ale čak ukusniji od Guinessa, ali dolazi i u manjem pakovanju. Sve u svemu, Wegloski se potrudio napraviti pivo u kakvom bi najradije uživali junaci njegovog omiljenog stripa - Jesse i Cassidy.

S poslovne strane, potez Wegloskog bio je pun pogodak - budući da su štreberi i stripaši, koji pokazuju i najmanje sklonosti ka alkoholu, počeli masovno da naručuju pakete Annville Alea.



Vezano:
Predstavljamo strip: Preacher (VIDEO)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak