Ovo je pet razloga zašto žene izgledaju starije nego što jesu

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je pet razloga zašto žene izgledaju starije nego što jesu

Žena može izgledati puno mlađe od svojih stvarnih godina, ali ponekad može izgledati i dosta starije.

Starenje je nešto što se ne može izbjeći, a čiji proces mnogi žele zaustaviti ili sakriti. No, briga o starosti često u drugi plan stavi uživanje u sadašnjem trenutku, a tada nas starost pita "gdje nam je bila mladost".

Ipak, svi smo različiti pa tako neke žene u pedesetima mogu izgledati kao da im je 30 dok druge djeluju 10 godina starije. U procesu starenja sudjeluju razni faktori, osobito prehrana, njega kože, fizička aktivnost, a ovh pet razloga na koje manje obraćamo pozornost, a zbog kojih žene mogu prerano ostariti.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Pet razloga zašto žene mogu izgledati starije nego što stvarno jesu:

Stres

Dugogodišnji koncentrirani stres s kojim se gotovo nemoguće izboriti. Najbolnija iskustva su ozbiljni problemi s djecom, bolest bližnjih, besparica, neperspektivan posao s malim povratom i psihički pritisak.

Zašto niže žene teže gube kilograme i šta bi trebale poduzeti?

Kod dugotrajnog stresa svaki dan se morate bojati i nešto odlučiti, nešto odlučiti i bojati se... Kao rezultat toga strada hormonski sistem, mišićno-koštani istem, kardiovaskularni sistem. Jedan od preduslova za sretan i zdrav život, a time i bolju energiju i izgled, je smanjenje stresa.

Težak rad

Fizički rad i rad u teškim uslovima također mogu izazvati manjak energije, bore na licu, oštećenu kožu i smanjenu vitalnost.

'Lagan' rad

Zanimljivo je da se pri ocjeni težine posla obično s prezirom gleda na tzv. 'laki' posao. Sjedenje na stolici od 14 sati također je ogromno, kolosalno opterećenje za kralježnicu i sve organske sisteme. Također, stres koji dolazi s odgovornošću i autoritetom može jednako uticati na način na koji starimo.

Gubitak na genetskoj lutriji

Neke žene stare brže, a neke sporije, a mnoge to pripisuju genetici.

Foto: Pexels: Ilustracija

Genetika je lutrija, ovisi o sreći. I da, ima ljudi koji dobiju na ovoj lutriji i stvarno izgledaju mlađe od svojih godina. No, genetika ne mora biti presudna, jer se najviše može postići promjenom načina života i navika.

Sukob sa željama, snovima i svrhom

Općenito, žene koje rade ono što zaista žele i ostvaruju svoje snove izgledaju bolje, odmornije i svježije od onih koje to ne čine. Zato se prisjetite nekih starih hobija i snova o kojima ste sanjali i uposlite svoje ruke, probudite svoju kreativnost, prenosi Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak