Ovako možete ohladiti piće za 10 do 15 minuta: Potrebno uraditi samo jednu stvar

0
Radiosarajevo.ba
Ovako možete ohladiti piće za 10 do 15 minuta: Potrebno uraditi samo jednu stvar

Za vrućih dana nema ništa gore od posluživanja toplih napitaka. Ponekad ih, međutim, zaboravimo prethodno staviti u frižider.

Dakle, kako možete brzo ohladiti piće? Imamo jednostavnu, ali vrlo učinkovitu metodu za vas.

Mnogi od nas znaju da je jedan od najjednostavnijih načina za brzo hlađenje pića staviti ga u frižider ili, u krajnjem slučaju, u zamrzivač. Međutim, malo ko shvata da postoje i drugi načini.

Iran bi mogao uskoro napasti Izrael? Pentagon pozvao na brzo raspoređivanje snaga u regiji

Na primjer, možete omotati bocu mokrim papirnatim peškirom. Iako se ovo može činiti iznenađujućim, ova metoda djeluje. Za maksimalnu učinkovitost isplati se kombinirati ove dvije metode. U nastavku ćete pronaći kratak opis kako to učiniti. Iznenadit ćete se kako se mijenja temperatura pića, piše DailyWrap.

Uzmite bocu pića koje želite ohladiti i zamotajte je u peškir. Zatim ga prelijte hladnom vodom. Za usporedbu, možete uzeti drugu bocu (bez peškira) i obje staviti u zamrzivač ili frižider na isto vrijeme. Nakon 10-15 minuta izvadite piće. Već na dodir možete primijetiti da je boca, koju niste omotali mokrim peškirom toplija, s druge strane, boca omotana mokrim peškirom je nekoliko stepeni hladnija.

Mnogi smatraju da je ovaj trik najbolji način za brzo hlađenje pića ljeti. Dodajmo još jedan element koji će povećati učinkovitost mokrog peškira. Stavljanjem malo soli između papirnatog peškira i boce će se još brže ohladiti piće. Čestice soli su izvrsni vodiči u ovom kontekstu, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak