Ovaj trik će mnogim vrtlarima olakšati život: Uradite ovo i vaše biljke će biti zadovoljne

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj trik će mnogim vrtlarima olakšati život: Uradite ovo i vaše biljke će biti zadovoljne

Odlazak na godišnji odmor, znaju svi, može biti itekako stresan.

Toliko stvari za riješiti prije puta...Srećom, živimo u vremenu kada se na društvenim mrežama svakodnevno mogu pronaći korisni trikovi koji nam pomažu pri uštedi vremena i novca.

TikTok je posebno popularna platforma za dijeljenje takvih savjeta.

Ukrajina: Pogledajte kako Ukrajinci u civilnoj odjeći gađaju ruske leteće objekte

Na profilu jedne influencerice osvanuo je genijalan trik koji će svima uštedjeti vrijeme dok su izvan doma, a potrebno je da vaše biljke budu pravilno zalijevane. Umjesto da zatražite pomoć porodice ili susjeda da se brinu o vašim biljkama dok ste na putovanju, influenserica Ella je otkrila jednostavan trik za izradu siistema za samonavodnjavanje.

Za ovaj način zalijevanja biljaka potrebno vam je: boca vode, igla i upaljač.

Potrebno je prvo zagrijati iglu, zatim izbušiti male rupice u čepu boce. Nakon toga napunite bocu vodom i okrenite je da stvorite pritisak.

@tiktalkerica

Da, mi se znamo! 😂😂 @Andro Nadam se da će te biljčice dočekati žive i zdrave kad im se vratiš. 🤗 Još jedan pro tip je da, ako ti biljka zahtjeva obilnije zalijevanje, bocu staviš na sunčani dio balkona pa će toplina zagrijati bocu i voda će iz nje istjecati brže nego kad je u hladu! Sve koje zanima kako je Andro uredio svoj balkon, mogu vidjeti ovdje: @Andro 🥰 #fyp #tiktalkerica #lifehack #biljke #ljeto #voda #water #trik

♬ France Accordion Swing - MIZUSATO Masaki

Tako će voda kap po kap curiti iz boce, a možete je staviti u zemlju pored biljaka kako bi one kontinuirano dobivale vodu. Za veće biljke preporučuje se koristiti dvije velike boce kako bi voda doprla do svih dijelova korijena.

Ella je savjetovala da se boca ne stavlja neposredno uz korijenje kako bi se izbjeglo truljenje. Napomenula je i da je bocu najbolje staviti na osunčanu stranu balkona, gdje će toplina ubrzati protok vode iz boce u tlo.

Ovaj jednostavan trik olakšava njegu vaših biljaka dok ste odsutni i idealan je za sve koji žele svoje biljke održavati zdravima i hidratiziranima bez stalnog zalijevanja, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak