Ordinacija oralnog hirurga leglo bolesti

Radiosarajevo.ba
Ordinacija oralnog hirurga leglo bolesti


Zdravstvene vlasti su uputile apel pacijentima jednog oralnog hirurga iz Oklahome. Poziv je upućen jer se iza uredne spoljašnjosti ordinacije tog ljekara kriju nehigijenski uslovi koji predstavljaju opasnost za njegovih 7.000 pacijenata. 

Odbor stomatologa Oklahome saopštio je da su državni i okružni zdravstveni inspektori obišli ordinaciju dr W. Scotta Harringtona, nakon što su testovi pokazali da je jedan od pacijenata, bez drugih poznatih faktora rizika, pozitivan na hepatitis C i virus HIV. 

Inspektori su otkrili više problema vezanih za sterilizaciju u Haringtonovoj ordinaciji, uključujući unakrsnu zarazu iglama i drugim instrumentima, kao i korišćenje odvojenog, zahrđalog, seta instrumenata za koje je poznato da su nosioci zaraznih bolesti, ističe se u žalbi. 

Haringon je dobrovoljno zatvorio svoje ordinacije i sarađuje s istražiteljima. On se suočava sa saslušanjem 19. aprila i mogao bi da izgubi licencu za rad, piše B92.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak