Od čovjeka do heroja: Ima multiple sklerozu, a istrčala je 366 maratona

Radiosarajevo.ba
Od čovjeka do heroja: Ima multiple sklerozu, a istrčala je 366 maratona

Annete Fredskov, 41-godišnja Dankinja koja boluje od multiple skleroze, jedne ljetne nedjelje, završila je dvostruki maraton. Što je značilo da je u 365 dana istrčala - 366 maratona.

Multipla skleroza dijagnosticirana joj je prije gotovo četiri godine, a to je nije "pokosilo", upravo suprotno - samo joj je povećalo volju za životom. Na svojoj je stranici napisala kako si je zadala cilj od 366 maratona kako bi ispipala ljudske granice: 

"Mi ljudi možemo puno više nego što mislimo. Sami postavljamo granice tijela i uma. Voljela bih biti dijelom kidanja granica. Voljela bih istražiti kako tijelo i um reagiraju na ovakav teret", te nakon toga dodala: "Želim promicati ideju da čak i ako imate dijagnozu, to vas ne bi trebalo spriječiti da živite život do kraja i ostvarujete svoje snove. Nadam se da ću moći inspirisati druge da naprave ono o čemu sanjaju".

Priču o Annette napravio je i CNN dodajući da je Fredskov unutar svojih 366 maratona pretrčala 15.442 kilometara i pritom "potrošila" 20 pari tenisica. 

"Nevjerojatno je to što znam da imam dijagnozu, ali znam i da se osjećam zdravo i da jesam zdrava, nisam bolesna", ispričala je u sklopu segmenta nazvanog Od čovjeka do heroja, piše Index.hr.

U videu provjerite kako je opisala svoj put i usput najavila svoj novi izazov: pet maratona u 48 sati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak