Od bolničke sobe do zdravog života: Kako je Antonia pobijedila anoreksiju

Radiosarajevo.ba
Od bolničke sobe do zdravog života: Kako je Antonia pobijedila anoreksiju

Osamnaestogodišnja Šveđanka Antonia Eriksson prije nešto manje od dvije godine ležala je u bolnici i borila se za život. Danas izgleda savršeno, a mnogi smatraju kako je savršen primjer djevojkama koje bore s istim problemom kao i ona nekad. 

Naime, Antonia je u novembru 2012. primljena u bolnicu zbog zdravstvenih problema izazvanih anoreksijom koja ju je zamalo koštala života.

Međutim, svoju je bolest uspjela pobijediti, a na Instagramu vodi profil kako bi pomogla drugim djevojkama i dala im do znanja da je moguće ozdraviti. 

"Dugo mi je trebalo da na Instagramu otkrijem svoj pravi identitet", rekla je za Daily Dot Antonia kojoj trebalo 15 mjeseci da vrati zdravlje o čemu danas piše i na svom blogu.


U jednom trenutku imala je samo 38 kilograma, a njezine fotografije uglavnom su bile fotografije iz bolnice. Međutim, nakon dva mjeseca provedena u bolnici, uz pomoć liječnika uspjela je razviti zdrav program prehrane i u februaru 2013. krenula je s novim režimom.

Uz zdravu prehranu puno je trenirala i tvrdi da nije bilo lako, ali danas je zadovoljna svojim izgledom i svoje iskustvo želi podijeliti s drugima. 

"Imala sam odgovornost prema svojim sljedbenicima. Htjela sam ozdraviti na najbolji mogući način i ostati zdrava. Željela sam ljudima pokazati da je to moguće i vrijedno truda", rekla je i dodala: "Ljudi me često ispituju o kalorijama, ali ne želim o tome pričati. Ne želim pričati o brojkama jer to je ono što je kod mene i izazvalo probleme. Ne želim da se moj profil pretvori u pomoć onima koji žele smršavjeti jer mršavljenje me zamalo koštalo života". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak