Novinar zapalio joint dok je radio intervju s predsjednikom Urugvaja

Radiosarajevo.ba
Novinar zapalio joint dok je radio intervju s predsjednikom Urugvaja

Krishna Andavolu, novinar sitea Vice je odlučio da dođe pripremljen na intervju sa predsjednikom Urugvaja Joseom Mujicom, koji je između ostalog i poznat po tome što je legalizovao marihuanu u svojoj državi. On je tokom razgovora zapalio joint, a potom i popričao sa "skromnim predsjednikom" na temu droga i marihuane.

Ovo je vjerovatno jedini predsjednik koji je sa osmijehom gledao mladog novinara kako pali joint, dok pred kamerama sa njim ćaska o raznim temama.  

Taj klip, kao i čitav intervju, je zapravo samo najava Viceovog dokumentarca o legalizaciji marihuane u Urugvaju, piše Blic.rs.

''Ako su ti potrebne droge da bi se osjetio slobodan, onda si gotov. Moja sloboda je ovdje'', kaže Mujica, i pokazuje na svoju glavu.

Krajem ove godine, Urugvaj je postao prva zemlja svijeta koja je u potpunosti dozvolila proizvodnju, prodaju i konzumaciju marihuane, i pored negodovanja UN.

Mujica nije odustao od legalizacije, pošto vjeruje da će zapravo legalizacija doprinijeti da se smanji potrošnja ove droge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak