Novi akcijski krediti Sparkasse Banke

Radiosarajevo.ba
Novi akcijski krediti Sparkasse Banke
Foto: Denis Ruvić/radiosarajevo.ba

Sparkasse Bank ponovo provodi akciju kredita - stambeni krediti su u ponudi po posebnoj, akcijskoj kamati od 6,8 posto, nižim troškovima obrade i olakšanim uslovima obezbjeđenja kredita.

U ponudi su klasični stambeni, te zamjenski stambeni krediti. Zamjenski su odlično rješenje za klijente koji već imaju stambeni kredit, žele ga zatvoriti i smanjiti svoju mjesečnu ratu, jer u međuvremenu imaju poteškoće sa otplatom rate koju su nekada, pri uzimanju kredita odredili.

Nižu mjesečnu ratu omogućavaju upravo pogodnosti koje smo ponudili, a to je vrlo povoljna kamatna stopa i rok otplate do 25 godina.

Dodatna pogodnost je, da su kod zamjenskih stambenih kredita troškovi obrade smanjeni na 0,5%, a 10 % odobrenog iznosa može biti korišten nenamjenski, po izboru klijenta.

„Sparkasse Bank ima obezbjeđenu dovoljnu količinu kreditnih sredstava i jednostavno ih želi učiniti dostupnim svojim klijentima, upravo kroz ovakve akcijske ponude i uslove koji pomiruju interese klijenta i banke. Bili smo vrlo dinamični u kreditiranju u proteklom periodu i rezultati nisu izostali: u prvoj polovini ove godine smo privukli skoro 13 000 novih klijenata i imali rast kreditnog portfelja od gotovo 12 posto“, rekao je Kenan Đonko, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom

Uslov za ostvarenje akcijske kamate od 6,8 % u je jedino da klijent koristi ili počne koristiti jedan od paketa proizvoda i usluga banke. Paketi su dostupni u tri različita modela, S, M i L i obuhvaćaju različite proizvode i usluge banke, a po mjesečnoj cijeni od 3,95 do 7,95 KM.

I kod instrumenata obezbjeđenja su ponuđene olakšice, pa se stambeni kredit može dobiti bez jemaca, ukoliko klijent može obezbijediti hipoteku na nekretninu dovoljne vrijednosti.

Za kredit bez jemca, omjer kredita i ponuđene hipoteke treba biti 1:1,3 odnosno 1:1,7, zavisno od firme u kojoj je klijent uposlen. Kao obezbjeđenje se uvažava i polica osiguranja života, a tu je i standardna kombinacija hipoteke i jemca, saopšteno je iz Sparkasse Banke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak