Nicole Kidman: Ponosna sam što sam feministkinja

Radiosarajevo.ba
Nicole Kidman: Ponosna sam što sam feministkinja

Glumica i UN-ova ambasadorka dobre volje Nicole Kidman se deklarisala kao ponosna feministkinja 5. oktobra na godišnjoj gala svečanosti  Power of Women, koja je održana na Beverly Hillsu u organizaciji magazina Variety.

"Podigla me je majka koja je feministkinja i koja mi je uvijek govorila da se ne plašim reći da sam feministkinja", rekla je holivudska zvijezda.

"Kao i ona, i ja vjerujem u žensku solidarnost. Veoma rano me je naučila da otvoreno govorim protiv činjenice da su žene vrlo često tretirane drugačije od muškaraca", navela je poznata glumica.

Ona je istakla i to da nikako ne može razumjeti zašto je svaka treća djevojčica zlostavljana ili silovana u toku života.

"To je jednostavno nevjerovatna statistika", kazala je Kidman.

Glumica je na svečanosti dobila priznanje za svoj rad i humanitarna zalaganja, zajedno sa koleginicama Charlize Theron, Kerry Washington, Elizabeth Banks i Jennifer Hudson, javlja Tanjug.

Kidman se kroz rad u organizaciji UN Women zalaže za poboljšanje života žena širom svijeta.

"Bila sam na Haitiju, na Kosovu, u skloništima širom svijeta. Stvari koje sam vidjela i priče koje sam čula potpuno su me porazile. Trenutno radimo na zakonskoj regulativi koja će olakšati ženama u sličnim zemljama da progovore o nasilju i zlostavljanju, znajući da će biti zaštićene nakon što to učine", rekla je glumica u intervjuu za britanski magazin InStyle prije nekoliko mjeseci.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak