Nick Vujičić nastupio u Beogradu

Radiosarajevo.ba

Jedan od najpoznatijih motivacijskih govornika na svijetu, Nick Vujičić, mladi čovjek koji je odrastao bez ruku i nogu, ovih je dana govorio pred prepunim auditorijem beogradskog Sava Centra. 

Rođen je u porodici porijeklom iz Srbije, u Melburnu 1982. godine kao prvo dijete. Rođen je bez ruku i nogu, a ima dva stopala, od kojih lijevo ima dva prsta. Mentalno i fizički je od rođenja potpuno zdrav, intelektualno superioran, a odrastanje mu je prolazilo uz velike traume, zbog lokalnih zakona koji su branili djeci sa invaliditetom da pohađaju javne škole.

Nick može da hoda, pliva, koristi računar, igra golf i fudbal. Nevjerovatni mladić danas je oženjen, zarađuje kao motivacijski govornik, ima hiljade sljedbenika i organizaciju The Life Without Limbs. Osnovna poruka kojom se obraća slušateljima je: Ja volim život i sretan sam!

Govoreći u Beogradu, ispričao je kako je jednoga dana odlučio da se našali sa putnicima na letu kompanije American Airlines. Odjenuo je pilotsku uniformu, stao na ulaz u avion i počeo da pozdravlja putnike govoreći im da je on pilot i da na tom letu testiraju specijalnu novu tehnologiju upravljanja. 

Nikome nije bilo svejedno, a strah im je Nick i dodatno podgrijavao, rekavši da i on sam ima tremu. Samo je jedan putnik na Nickog pozdrav uzvratio 'cool'.

"Taj momak ima više vjere nego ja", prokomentirao je Nick Vujičić.  

Loading...

 

Vezano: Oženio se Nick Vujičić, Australijanac bez ruku i nogu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak