Bar "Nemanja" u Yokohami: Na meniju rakija i pljeskavice

Radiosarajevo.ba
Kumiko i Tomoyuki Hoyo su bračni par koji drži bar u Yokohami u Japanu. To ne bi bilo ništa neobično da se njihov objekt ne zove "Nemanja" i da se u njemu ne služi hrana s naših prostora.

Za B92 izjavili su da su na ideju došli 2013. godine, inspirirani srbijanskim violinistom Nemanjom Radulovićem, kojeg su upoznali pet godina ranije.

"Kada smo otvarali odlučili smo da ga nazovemo po našem prijatelju, sjajnom violinisti, Nemanji Raduloviću. Ja sam njegov veliki fan i već deset godina idem na njegove koncerte širom svijeta", ispričala je Kumiko za B92.

Tada je počelo i njihovo interesovanje za Srbiju koja je sada već njihova redovna destinacija. Osim što uči jezik, Kumiko pohađa i kurs kulinarstva na kom uči da sprema jela s naših prostora.

Foto: Privatna Arhiva / B92

U njihovom baru gosti mogu da probaju rakiju, ali i jela koja Kumiko sama sprema poput ajvara, pljeskavice, pogače, riblje čorbe, sarme, punjenih paprika i palačinaka.

Međutim, Kumiko priznaje da, osim što malo toga znaju o Srbiji, Japanci imaju predrasude.

"Uglavnom ni ne znaju gdje je Srbija na mapi. Često me pitaju: 'Može li se tamo bez posebnih viza' i 'Da li je Srbija sigurna za Japance'. Neki misle da je Srbija još uvijek opasna", dodaje ova Japanka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak