Napravite savršenu kajganu uz trikove Gordona Ramsaya: Tajna je u par koraka

2
Radiosarajevo.ba
Napravite savršenu kajganu uz trikove Gordona Ramsaya: Tajna je u par koraka

Kajgana bi mogla biti jedan od najjednostavnijih recepata u vašem kuhinjskom repertoaru, ali pripremljena Gordon Ramsayjevom metodom dobija sasvim drugu dimenziju. Dok mnogi žure s pripremom jaja za ovaj brzi doručak, slavni kuhar otkriva da uz malo tehnike, kajgana može postati nešto zaista luksuzno.

Njegova tehnika za kajganu proširila se TikTokom, a mnogi gledaoci hvale teksturu i bogatstvo gotovog proizvoda. Ispostavilo se da trik nije u kompliciranju stvari, već u pravilnom izvođenju jednostavnih koraka.

Prema Ramsayju, nema potrebe za skupom opremom ili nabavkom specifičnih sastojaka, već je sama tehnika apsolutno ključna.

Preljević upozorava: Negator genocida je za Čovićeve medije relevantan glas njemačke politike

"Tajna svake dobre kajgane je spriječiti da se jaja prekuhaju. Nikada ne mutimo jaja prije nego što ih ispržimo. To ih pretvori u nešto zrnasto", objasnio je.

Ramsay jaja razbija direktno u hladnu tavu s neprianjajućim dnom. Tek onda kuhar dodaje puter, a dok se tava zagrijava, vrijeme je da se počne miješati jaja spatulom.

"Najvažniji dio ovdje je razbijanje tih jaja", rekao je on, naglašavajući važnost kretanja.

@jollyx77

Perfect eggs #cooking #recipe #homecooking #homemadefood #cook #foodtok #breakfast #foodies #foodwehate #perfect #egg #gordonramsay #recipes

♬ оригінальний звук - JollyX

Tava se zatim skida i vraća na vatru u kratkim intervalima kako bi se kontrolirala temperatura i spriječilo stvrdnjavanje jaja. Završni dodir je dodavanje kisele pavlake, što lagano hladi kajganu. Kuhar je napomenuo da je ovo ključni korak koji će kajganu učiniti "laganom i pahuljastom". Kada jaja dostignu savršenu konzistenciju, dodajte malo soli, bibera i - po želji - svježe sjeckanog vlasca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak