Najteži slučaj incesta: 40 odraslih i djece razmnožavalo se i živjelo u kultu

Radiosarajevo.ba
Najteži slučaj incesta: 40 odraslih i djece razmnožavalo se i živjelo u kultu

Mračna, uznemiravajuća tajna otkrivena je u slikovitoj australijskoj dolini jugozapadno od Sidneya, u kojoj su prljava djeca rođena iz incestualnih veza živjela sa urođenim deformitetima u svojevrsnom 'kultu' u zajednici od 40 osoba, pišu Novosti.rs.

Nedavno je otkrivena izolovana zajednica u kojoj su pronađena djeca nesposobna za razumljiv govor, sa fizičkim manama, rođena od strane roditelja koji su bili u bliskom srodstvu. 


Jedan petnaestogodišnji dječak bolovao je od teškog oblika psorijaze, mokrio u krevet i bio na mentalnom nivou petogodišnjeg djeteta, dok je drugi imao problema sa vidom i sluhom. Devetogodišnja djevojčica, gluha i nepismena, koja je zamuckivala dok priča nije znala da se okupa i obriše peškirom, niti da očetka kosu ili opere zube, a nije znala ni da koristi toalet papir jer ga nikada ranije nije vidjela. Uglavnom su svi bili neuhranjeni.

Braća i sestre, ujaci i ujne, tetke i stričevi održavali su seksualne odnose kroz četiri generacije unazad i odgajali djecu u siromašnim, nehigijenskim uslovima za život. Kada su otkriveni u kampu tridesetak kilometara udaljenom od najbližeg naselja, primjećeno je da nemaju tuševe ni kanalizaciju, na jednom od dječijih kreveta pronađen je kengur, dok je u frižideru stajalo trulo povrće. Šporet i kuhinjsko posuđe prekrivali su debeli slojevi prljavštine. 'Porodica' je živjela u napuštenim prikolicama, šatorima i šupama. 


Zaprepašćujuće otkriće objavljeno je u današnjem sidneyskom Daily Telegraphu, nakon što je sud za djecu New South Walesa dozvolio da se priča objavi u javnosti, što je rijedak slučaj u ovakvim otkrićima.

Ime skrivene doline ostaće nepoznato, a porodici je dat pseudonim Colt, da bi se zaštitio identitet djece. Detalji života odraslih i djece objavljeni su jer je sud smatrao svojom dužnošću da nacija sazna za najteži oblik incesta za koji se ikada čulo.

Ova neprirodna porodica selila se često, iz Južne Australije u Victoriju, zapadnu Australiju, pa nazad preko cijelog kontinenta do plodne doline u blizini Sidneya. 


Razvratni život posljednje generacije srodnika nikada ne bi bio otkriven da stanovnici najbližeg grada nisu primijetili djecu koja žive u brdima, a ne pohađaju školu. Lokalni mještanin izjavio je da je povremeno viđao ženu sa desetoro djece kako izlazi iz kola, odlazi u prodavnicu, a po obavljenoj kupovini odlazi negdje automobilom.

''Nikada nisu izgledali čisto'', dodao je on, objašnjavajući da na mjestu na kom su živjeli nije bilo ni vode ni struje.

''Nikada neću zaboraviti ono što sam vidjela tamo'', rekla je jedna policajka, koja u tom momentu još nije ni slutila da su svi članovi kulta potomci predaka koji su bili rođeni brat i sestra. Kroz generacije, porodica je rasla, djeca su upražnjavala seks međusobno čim bi postala dovoljno stara za to - u ovom slučaju starosna granica iznosila je devet godina! Priznali su i da su često, u grupi, gledali jedni druge dok vode ljubav. Takođe, otkrili su socijalnim radnicima da su tri četrnaestogodišnja brata vezali svoju osmogodišnju sestru i trinaestogodišnju rodicu nage za drvo.


Jedino jedna petogodišnja devojčica nije imala roditelje koji su u krvnom srodstvu.

Prošlog ljeta policija je odvela 12-oro djece iz doline, od kojih su neka odvedena u hraniteljske porodice, dok se druga nalaze na terapijama za izopačeno seksualno ponašanje i otklanjanje psihičkih trauma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak