Najsretniji smo sa 33

Radiosarajevo.ba
Najsretniji smo sa 33

Zaboravite na djetinjstvo i studentsko doba kao najsretnije periode u svom životu – nova studija pokazuje kako su ljudi u svojoj 33-oj godini najsretniji.

Friends Reunited istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je kako je 70% ispitanika postalo sretno i zadovoljno tek u životnoj dobi od 33 godine. Samo 6% ispitanika priznalo je da je studentsko doba bio njihovo najsretniji period, dok 16% ispitanika najsretnijima smatra svoje djetinjstvo. 

''U 33 godini postajemo dovoljno mudri da se riješimo dječije naivnosti, te tinejdžerskog bunta, a da ipak zadržimo mladenački entuzijazam. U ovom se periodu realnost kombinira sa osjećajem nade i želje da se nešto postigne sa sviojim životom u skladu sa vlastitim talentima i sposobnostima. Također, do 33-e smo već razvili određenu dozu cinizma i svijesti o sebi  i svijetu koja nam je potrebna za godine koje dolaze'', kaže psihologinja Donna Dawson.

Izgleda da ima nade - možda život ipak počinje u tridesetoj.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak