Najsmrdljiviji čovjek na svijetu se nije prao 38 godina

Radiosarajevo.ba
Najsmrdljiviji čovjek na svijetu se nije prao 38 godina

Kailash Singh kojeg svjetski mediji vole nazivati "najsmrdljivijim čovjekom na svijetu" ponovno je dospio u medije zahvaljujući svojem specifičnom rekordu koji je nedavno proslavio 38. obljetnicu.

Naime, Kailash je još 1974. odlučio da će prestati s pranjem nakon što mu je lokalni svećenik rekao da će dobiti sina ako se prestane prati i šišati. Zahvaljujući "mudrom" savjetu svećenika, 66-godišnji Kailash ima sedam kćeri, nijednog sina i titulu najsmrdljivijeg čovjeka na svijetu, prenosi nlyten.com.

"Jednom nam je prilikom rekao kako bi radije umro nego se okupao, a na kupanje bi ga mogao nagovoriti samo sin. No, već sam se navikla na njega", kazala je novinarima njegova supruga koja ga je jednom prilikom pokušala natjerati na kupanje gurnuvši ga u potok.

Nažalost, njen plan nije uspio, a Kailash je i dalje uporan i iz godine u godinu privlači medije koji prate "napredak" ovog nesvakidašnjeg rekordera.

Za razliku od medija, njegova porodica nije toliko oduševljena njegovim smrdljivim zavjetom. Tim više jer se Kailash bavi stočarstvom, a temperature ponekad dosežu pedesetak stepeni, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak