Najčuvanija ‘tajna’ nekadašnje JNA dostupna civilima

Radiosarajevo.ba
Najčuvanija ‘tajna’ nekadašnje JNA dostupna civilima


Pojedina jela nekadašnje Jugoslovenske narodne armije (JNA) stekla su kultni status - poput nenadmašnog graha. Sada, zahvaljujući specijalnom kuharu objavljenom na internetu, i civili mogu da napokon uživaju u jelima nekadašnje armije.

Na siteu se mogu naći brojni recepti za jela koja su bila dostupna vojnicima JNA uključujući razne supe, čorbe, jela od ribe kao i jela od mesa. Pored recepata, kuhar nudi i brojne praktične savjete koji vam mogu pomoći pri kuhanju nekih od, sada antologijskih, recepata, piše Tip.ba.

Pored tačnih, vojničkih, mjera za sve sastojke koji idu u jelo, tu su naravno i preporučene količine priloga i hljeba koje treba da se nađu uz jela kako bi cjelokupan doživljaj bio što sličniji onom u kantini.

Pogledajte sve recepte na siteu JNA kuhar, a svi koji su služili vojsku u staroj Jugoslaviji i dan-danas se sa sjetom sjećaju JNA vojničkog graha.
 



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak