Najbolji trik za čišćenje fuga u kupatilu: Čak i plijesan nestane bez ikakvog ribanja?

1
Radiosarajevo.ba
Najbolji trik za čišćenje fuga u kupatilu: Čak i plijesan nestane bez ikakvog ribanja?

Kupatilo je u pravilu jedna od najtežih prostorija za očistiti. Posebno je teško očistiti fuge koje i nakon dugog ribanja i truda i dalje nekako izgledaju prljavo. Ponekad se čini da nijedno sredstvo kojim ih čistimo, ne pomaže u rješavanju plijesni na njima.

No, sada je jedan čistač na TikToku otkrio super trik za koji garantira da će očistiti fuge 'dok kažete keks' i ukloniti svu plijesan s njihove površine. I pazite sad - sve to, bez ikakvog ribanja.

On kaže kako je dovoljno da uzmete komad papirnatog ručnika ili salvete (ne toaletni papir jer je premekan i brzo će se raspasti), zatim ga savijte i stavite na fuge. Nakon što ste to učinili, prelijte malu dozu izbjeljivača preko tog komada ubrusa i ostavite tako do 60 minuta. Nakon što podignete ubrus, plijesan će navodno biti kao 'gumicom izbrisana'.

Misterija koja traje skoro 30 godina: Otpjevao najtužniju pjesmu pa nestao

Komentari na ovaj trik bili su raznoliki, a jedan pratitelj je napisao: ‘Nema šanse da ovo riješi problem. Malo je sve to kompleksnije nego što ste predočili...‘, dok je drugi ustvrdio ‘Isprva nisam vjerovao, ali kada sam isprobao, ostao sam ugodno iznenađen. Zaista djeluje!‘. 

Još jedan korisnik TikToka predložio je korištenje alkoholnog octa umjesto izbjeljivača, što zvuči kao nešto nježnije rješenje: ‘Upotrijebite sodu bikarbonu i izbjeljivač da nanesete pastu i isperite nakon 30 minuta, zahvalite mi kasnije‘.

Jeste li vi isprobali ovaj način čišćenja fuga? Djeluje li?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak