Na autocesti A3 poginulo više od 500 ljudi, među njima Lambaša i Proeski

Radiosarajevo.ba
Na autocesti A3 poginulo više od 500 ljudi, među njima Lambaša i Proeski

Poznata hrvatska glumica Dolores Lambaša smrtno je stradala u srijedu u jutarnjim satima na autocesti A3, a jezivo je to što je na toj istoj dionici autoceste, 60-ak kilometara dalje, stradao i pjevač Toše Proeski, isto u oktobru 2007. godine.

Stanovnici okolnih mjesta već godinama pričaju o toj cesti koja je, kako kažu, ukleta. Te priče nisu potaknute prometnim nesrećama, kojih je zaista na ovom dijelu ceste bilo previše - čak 2293 u razdoblju od 2006. do 2013. godine, već i stravičnim pričama koje se redovito pojavljuju na tom području.

Niko ne zna o čemu se tu točno radi, neki pretpostavljaju da je riječ o magnetskim poljima i podzemnim vodama koje se tu križaju, dok drugi sumnjaju na daleko mračnije sile.

Često se govori i o zločinima koji su tu počinjeni za vrijeme Drugog svjetskog rata, a to potvrđuju potresne priče o duhovima koji se vozačima i stanovnicima gotovo svakodnevno ukazuju. Tako se priča o crnoj nakazi koja se pojavljuje u retrovizoru da bi misteriozno nestala kad se vozač pokuša približiti toj pojavi.

Bilo je tu gašenja radija, osjećaja paralize, neobičnih sila koja automobil vuku na suprotnu stranu ceste.

"Jedna od poznatijih priča je ta o djevojčici koja čeka nekoga pored ceste, a kad zabrinuti vozač stane da provjeri u čemu je stvar, djevojčica samo iščezne", govori zabrinuta djevojka, čitateljica portala Dnevno.hr.

I sama je posvjedočila čudnim događajima: "Jednom sam se vozila tim dijelom ceste i, iskreno, tada nisam imala saznanja o duhovima i neobičnim događajima koji su, izgleda, normalni za ovo područje. Odjednom nam je u autu postalo toliko vruće da smo morali otvoriti sve prozore, a vani je bilo prohladno. Uhvatila me jeza kad sam naknadno saznala o čemu se radi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak