Muškarac koji poklonja za Valentinovo je idiot

Radiosarajevo.ba
Muškarac koji poklonja za Valentinovo je idiot

Svaki muškarac koji pokloni cvijeće za Valentinovo je idiot, tako barem tvrdi Marc Rudov, stručnjak za veze u kalifornijskom Los Gatosu, koji predvodi kampanju protiv popularnog dana zaljubljenih.

Prema Rudovu, koji je autor brojnih knjiga poput Ispod pokrovne kožice: Kako ju zapaliti bez para, cuge i klema, Valentinovo bi trebalo biti ukinuto i zaboravljeno jer potiče nejednakost među spolovima, prenosi Jutarnji list.

"Nema ništa romantično u tjeranju muškaraca da za Valentinovo ženama moraju pokloniti nešto. Valentinovo je umjetan 'blagdan' koji bez razloga izdiže žene. Sve su napuhali mediji i veliki trgovački lanci koji se tog dana zapravo rugaju muškarcima", navodi Rudov.

Isto tako, smatra kako bi se Valentinovo trebalo zvati Neromantičan dan te da on, kao stručnjak, očekuje da će svaki pravi muškarac bojkotirati taj dan.

Ovo je već peta godina za redom gdje Rudov poziva na bojkot te priznaje da borba protiv "romantičnog konzumerizma" nije nimalo laka.

"Jesam li uspio u svome naumu? Nikako! To je zato što su muškarci slabići i čine sve što ih žene traže. Muškarci slave Valentinovo jer se boje da će u suprotnom biti odbijeni u krevetu", objašnjava Rudov.

Priznaje kako je i sam jednom pao na "ucjenu seksom", no promijenio se prije deset godina.

Veliki dio njegovog nezadovoljstva proizlazi jer je Valentinovo primjer "očekivane darežljivosti", što on smatra "moronskim" te "oksimoronskim".

"Muškarac je prisiljen kupiti nešto ženi jer ne želi biti označen kao škrtica, no je li i žena škrta ako ona njemu ništa ne uzme za Valentinovo? Ako mladić želi djevojci pokloniti cvijeće, neka to učini, no ne bi trebao to činiti zbog Valentinova", ističe Rudov.

Ljepša polovina planete se ne slaže
"Nijedna žena neće trpiti taj bojkot. Stvar je u ljubavi i iskazivanju iste. I nije riječ samo o ženama. Također, sebično je misliti i da se radi samo o muškarcima", navodi stručnjakinja za veze i spajanje parova iz San Diega, DeAnna Lorraine.

Savjetuje muškarcima da do Valentinova poklone nešto svojoj najdražoj jer će tako ona lakše objasniti prijateljicama" zašto joj ništa nije darovao za Dan zaljubljenih".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak