Mladić sa 9 života preživio rak, srčane udare, komu...

Radiosarajevo.ba
Mladić sa 9 života preživio rak, srčane udare, komu...


Matthew Hawksley, 25-godišnji Englez, trenutno živi svoj 'deveti život'. Ovaj trijatlonac amater u junu 2011. udario je u stijenu prilikom skoka u more, slomio vrat, a doživio nekoliko srčanih napada i pao u komu.

Tu nije bilo kraja njegovim mukama, pošto je tokom boravka u bolnici dobio infekciju 'superbakterijom' stafilokok, dobio zapaljenje pluća, a doktori su mu potom dijagnostikovali i rak testisa. Sve je to sada iza "najsrećnijeg maleroznog čovjeka u Velikoj Britaniji, kako Hawksley naziva samog sebe.

Britanski tabloid Daily Mail piše da bi Hawksleyu, koji je preživio osam po život opasnih stanja, na tome pozavidjela i najsretnija mačka, javljaju Nezavisne.com.

Sve je počelo kada je sa prijateljima otišao na odmor u Irsku i sa tamošnje obale skočio u vodu za koju nije znao da je plića nego što djeluje. Nekim čudom je preživio udarac u oštre stijene, ali je polomio peti kičmeni pršljen zbog čega je dobio srčani udar, a njegova pluća su se ispunila vodom. Spasioci na mjestu nesreće i hitna pomoć u narednih pola sata četiri puta su mu spašavali život.

Hawksley se nakon pet sedmica probudio iz kome i potom mjesecima oporavljao, a tokom boravka u bolnici njegovim mukama pridodali su se i supervirus i upala pluća.

Nakon što je i to preživio, već nakon nekoliko mjeseci uspio je da stane na noge, uprkos prvobitnim predviđanjima ljekara da Hawksley nikada više neće moći da hoda. Međutim ubrzo pošto je pušten iz bolnice, Hawksleyu je saopšteno da boluje od raka testisa.

Ipak, nije se predavao i nakon operacije testisa, dočekala ga je vijest da se više ne nalazi u opasnosti.

''Iz više razloga osjećam se najvećim pehom ikad, ali pretpostavljam da sam i najsretniji čovjek u Britaniji'', kaže Hawksley.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak