Mladi Tajlanđani ne znaju ko je Hitler?

Radiosarajevo.ba
Mladi Tajlanđani ne znaju ko je Hitler?

Jedan tajlandski univerzitet morao se izviniti zbog billboarda na kojem je stajao Adolf Hitler okruženog superherojima. Osoblje univerziteta je izjavilo da su studenti bili neupućeni ko je Hitler.

Univerzitet Chulalongkorn u Bangkoku primio je žalbe zbog billboarda, jednog od mnogih koji su smješteni po kampusu povodom početka rada univerziteta. Plakate su pravili studenti koji završavaju fakultet onima što dolaze.

Studenti umjetničkog fakulteta došli su na ideju „konceptualnog paradoksa superheroja“, te nacrtali Hitlera sa nacističkim pozdravom, dok su pored njega Batman, Captain America, Nevjerovatni Hulk i Iron Man.

Plakat koji je stajao dva dana izazvao je bijes Centra Simon Wiesenthal – međunarodne grupe za zaštitu prava Jevreja, piše Rt.com.

„Hiler kao superheroj? Je li onodgovarajući model za mlade generacije Tajlanda – genocidalni gospodar mržnje koji je ubijao Jevreje i Rome, koje je smatrao nižim rasama“, rekao je rabin Abraham Cooper iz Centra Simon Wiesenthal.

Plakat je sklonjen u subotu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak