Miss Alabame: Bolje da mi prate razgovore nego da živim u strahu

Radiosarajevo.ba
Miss Alabame: Bolje da mi prate razgovore nego da živim u strahu

Među toliko modela za kupaće kostime na finalnoj noći Takmičenja za Miss SAD-a, Miss Alabame je dala svoje mišljenje o programu Nacionalne sigurnosne agencije o nadziranju telefonskih razgovora, piše Huffingtonpost.com.

Kada su je pitali o posljednjoj operaciji NSA Miss Alabame Mary Margaret McCord zadala je noćne more braniteljima slobode privatnosti. Nakon što je odvagala između privatnosti i sigurnosti McCord je otišla u zagrljaj NSA.

„Praćenje telefonskih razgovora je zadnje vrijeme u vijestima, da li je ovo napad na privatnost ili potreba da držimo našu zemlju sigurnom? Zašto ili zašto ne?“, pitala je sudinica Wendio Malick.

Miss Alabame je odgovorila:

„Mislim da je društvo u kojem danas živimo tužno, jer ako idemo u kino, na aerodrom ili u tržni centar, moramo brinuti za našu sigurnost. Zato bi radije da mi neko prati telefonske poruke i da se osjećam sigurno gdje god da idem nego da se brinem kako mi zalaze u privatnost.“

Chris Matyszczyk ispred CNET-a je izjavio da je tuga prečesto u našem komplikovanom svijetu. „Naročito kad je sve što želimo malo slobode da budemo manje tužni.“

U njenu odbranu Miss Alabame je dala konkretan odgovor za razliku od Miss Utah koja je zapela sa svojim govorom o nejednakoj plati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak