Malo drukčiji recept: Pile na pivskoj boci

Radiosarajevo.ba
Malo drukčiji recept: Pile na pivskoj boci

U moru recepata koji se mogu pronaći na internetu, tu je i jedan, u najmanju ruku neobičan i svakako nesvakidašnji, ali vrijedan za isprobati.

Recept, objavljen na blogu Bosanski-kuhar preuzimamo bez intervencija.

SASTOJCI:

1 pile

1 pivo u staklenoj boci

so, senf

1 krompir

1 paradajz

1 svježa paprika

1 glavica crvenog luka

maslac


PRIPREMA:

Pile operite, posušite i dobro nasolite izvana i iznutra. Skinite etikete s pivske boce i dobro je operite i posušite.

U dublju tepsiju stavite papir za pečenje. Bocu otvorite i stavite na sredinu tepsije, a pile stavite na bocu i premažite senfom.

Krompir izrežite na krupnije komade, pospite Vegetom i izmiješajte i stavite oko pileta. Izrežite paradajz, papriku, luk i stavite na krompir.

Na sve to stavite listiće maslaca (oko 5 dkg). Komad folije stavite na pile (samo na vrh) i pecite na 220 °C 1 sat (ili duže ovisno o veličini pileta) ili na 180 °C ako imate pećnicu na vrući zrak.

Tokom pečenja pivo lagano kipi i zalijeva pile iznutra i izvana, a ujedno i krompir i ostalo povrće. Jednostavno za pripremu, bez suvišne masnoće i malo drugačije.

''Moj prijedlog je da pile zajedno s bocom stavite na pladanj i stavite na stol. Za goste će biti pravi ugođaj'', savjetuje autor recepta.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak