Lagano i ukusno: Zapečene paprike sa sirom
Paprika je odličan izvor vitamina C. Crvena paprika obiluje i beta-karotenom, kao i vitaminima B6 i A.
Paprike su dobre za cirkulaciju krvi, jačanje apetita, bolje varenje... Od paprike se mogu pripremiti različita ukusna jela, a jedno od njih su i paprike punjene sirom.
Paprike oprati i obrisati, pa ih staviti u pleh obložen aluminijskom folijom. Peći ih u rerni dok ne dobiju smeđu boju i dok ne počnu da se stvaraju mjehurići po njima. Povremeno ih okretati. Zatim paprike izvaditi iz rerne, staviti ih u plastičnu kesicu i ostaviti tako oko deset minuta. Tek tada ih pažljivo oljuštiti i odstraniti sjemenke.
Zagrijati rernu na 180 stepeni. Feta sir sitno izgnječiti viljuškom. Dodati cijelo jaje i kiselu pavlaku i sve dobro promiješati. Zatim dodati biber po želji. Namazati uljem ravan pleh.
Napuniti paprike masom od sira i redati jednu pored druge u pleh. Zatim paprike posoliti, pobiberiti i preliti maslinovim uljem. Peći ih u rerni oko 40 minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.