Kuhinjski trikovi sa jabučnim octom

Radiosarajevo.ba
Kuhinjski trikovi sa jabučnim octom

Ocat ne služi samo za poboljšanje okusa hrane, već se u kuhinji može iskoristiti na više načina, poput očuvanja hrane, dezinfekcije i sl. Donosimo vam nekoliko korisnih kuhinjskih trikova sa jabučnim octom.

Grah, leća ili kelj bit će probavljiviji ako vodi u kojoj se kuhaju dodate malo jabučnog octa.

Tvrdo meso će omekšati stavite li ga u vodu u koju ste dodali jabučnog octa.

Sir ćete održati svježim umotate li ga u krpu namočenu u vodu sa jabučnim octom.

Jabučni ocat dodan vodi kojom perete povrće, salatu i sirovu hranu djelovat će dezinficirajuće, budući da je ljuti neprijatelj bakterija, gljivica i drugih uzročnika bolesti.

Kada kuhate jaja, vodi dodajte malo jabučnog octa. Učinit će ih mekšim i spriječit će pucanje ljuske.

Jabučni ocat čuva namirnice od kvarenja, a pogodan je i za konzerviranje voća, povrća, mesa, jaja itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak