Ko u Evropi najviše vara svoje partnere?

Radiosarajevo.ba
Ko u Evropi najviše vara svoje partnere?

Francuzi i Italijani su prvaci u varanju žena u Evropi. Više od polovine podleglo je tom izazovu, pokazala je anketa Ifopa objavljena jučer, a provedena u šest evropskih zemalja. Tačnije, 55 posto muškaraca u Italiji i Francuskoj priznalo je da vara svoje partnerice, dok je isti odgovor dala jedna trećina žena.

Rezultati ankete su, slučajno ili namjerno, objavljeni samo par sedmica nakon što je tek otkrivena ljubavna afera francuskog predsjednika Francoisa Hollandea 'potresla' naciju.

Procenat nevjernih muškaraca niži je u dominantno protestantskim zemljama kao što su Velika Britanija (42 posto) i Njemačka (46 posto), pokazuje anketa koja je provedena u Francuskoj, Njemačkoj, Španiji, Italiji, Belgiji i Velikoj Britaniji.

Kad je riječ o ženama, 32 posto Francuskinja je priznalo da je prevarilo svoje muževe, a taj procenat u Italiji iznosi 34 posto. Jaz između spolova najmanji je u Njemačkoj, gdje je 43 posto žena priznalo aferu van braka.

Francuzi su najslobodniji i po pitanju budućnosti: njih 35 posto je odgovorilo da bi u budućnosti bili spremni da prevare partnericu, kada bi bili sigurni da niko za to neće saznati. Isti odgovor ponudila je trećina Nijemaca i Španjolaca (31 posto), te nešto manje Italijana i Britanaca (28 i 25 posto).

Anketa je provedena na 4.800 ljudi starijih od 18 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak