Karlovčanin sa kreativnom video molbom dobio posao!

Radiosarajevo.ba
Karlovčanin sa kreativnom video molbom dobio posao!

Karlovčanin Aleksa Tatalović, čija se duhovita video molba za posao proteklih dana poput virusa proširila internetom, uspio je u svojem naumu.

Jedna zagrebačka kreativna agencija, kojoj se obratio svojim kratkim filmićem, odlučila mu je dati šansu - zaposlen je na radno mjesto junior copywritera.

Kreativna molba: 'Neće im bit' druge nego da me zaposle!'

Tatalovićev video, koji prikazuje svakodnevicu mladog nezaposlenog čovjeka, na YouTube je postavljen uz opis da ''agenciji, ako se video proširi, neće preostati ništa drugo nego da ga zaposli".

Priču o pokušaju mladog Karlovčanina prvi je objavio portal Novog lista. U samo nekoliko sati 'Molba za posao' pretvorila se u gotovo ogledni primjer uspješnog viralnog marketinga - video su prenijeli i brojni drugi portali iz cijele regije, a još su ga hiljade ljudi podijelile preko raznih društvenih mreža, pišu Nezavisne.

"Mi smo kreativna agencija i ako nas nešto može oduševiti, onda je to kreativnost. Neko ko ovako privuče pažnju, svakako zaslužuje šansu", rekao je vlasnik ove kreativne agencije, dodajući da je unutar struke bilo čak i određenih negativnih reakcija na Tatalovićev video.

Određeni kritičari rekli su, naime, da je video mogao biti tehnički i bolje napravljen.

"Naravno da jeste, jer on ipak nema nikakvog iskustva ni obrazovanja u ovom poslu. No nije poenta gledati tehnički kvalitet, već natjerati sve te silne ljude da pogledaju video i 'zakače' se na njega. Aleksa je u tome u potpunosti uspio", dodao je vlasnik.

Aleksa Tatalović je presretan uspjehom svoje video kampanje, za koju će reći sve samo ne da je imala očekivan ishod.

"Ne mogu reći da sam očekivao da ću stvarno dobiti posao. Napravio sam to iz zafrkancije, ali uspjelo je. Srećan sam", zaključio je Aleksa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak