Kampanja za siguran seks

Radiosarajevo.ba
Kampanja za siguran seks

Ne dajte se zavarati. Obavezna oprema ne odnosi se samo na zakonom propisani sadržaj vašeg automobilskog gepeka, nego i na svakodnevni sadržaj vaših džepova, torbi, ruksaka i novčanika. U njima uvijek treba biti – a šta drugo nego prezervativ. Možda ga zakon ne propisuje, ali vlastiti život i zdravlje moramo naučiti čuvati i sami.

Kampanja naziva Obavezna oprema pokrenuta je u cilju poboljšanja seksualno-reproduktivnog zdravlja mladih ljudi u Bosni i Hercegovini, a pokrenuli su je Populacijski fond Ujedinjenih naroda (UNFPA), UN-ov razvojni program (UNDP) i Globalni fond.

Kampanja Obavezna oprema podrazumijeva davanje više informacija o spolno prenosivim bolestima, metodama zaštite od istih, te otklanjanje stida, straha i predrasuda koji u našem društvu još uvijek idu prije svijesti o važnosti korištenja zaštite kod seksualnog odnosa.

Na Facebook stranici Obavezne opreme naći ćete informativne i edukativne postove, te mogućnost debatiranja o navedenim pitanjima.

Sve što ste htjeli da znate o sigurnom seksu, a niste imali koga da pitate.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak