Kako uštedjeti dragocjeno jutarnje vrijeme?

Radiosarajevo.ba
Kako uštedjeti dragocjeno jutarnje vrijeme?

Izazov je izaći ujutro iz kuće sit, obučen i na vrijeme. Prema podacima istraživanja portala Today.com i Aol.com, ženama u prosjeku treba 55 minuta da se spreme za posao, odnosno četiri i po sata nedjeljno, dok jutarnja rutina muškaraca traje gotovo duplo kraće, piše B92.

Imajući u vidu ovu konstantnu borbu s vremenom koju mnoge žene, ali i muškarci vode, portal Business Insider je nedavno objavio nekoliko savjeta za uštedu jutarnjeg vremena. 

Najučinkovitiju uštedu vremena ćete postići ako veći dio posla obavite prethodnu večer, kada možete: 

Napraviti listu stvari koje sutradan trebate obaviti. 

Nakon što obaveze za slijedeći dan stavite na papir, osjetit ćete rasterećenje znajući da na njih više ne morate da se podsjećate. 

Pripremiti torbu za sutra, a ključeve ostaviti na poznatom mjestu. 

Tako ćete izbeći da ujutro kopate po tašni na izlazu iz kuće pitajući se da li ste sve ponijeli i gdje ste ostavili ključeve. 

Spremiti užinu za sebe i djecu. 

Ovaj savjet ne samo da štedi vaše vrijeme nego i vaš novac. Mnogo je jeftinije hraniti se od kuće nego u pekarama i fast foodovima. 

Odabrati šta ćete sutradan obući. 

Na ovaj način uštedjet ćete silno vrijeme koje inače ujutro provedete ispred ormara pitajući se šta da obučete taj dan, ali i vrijeme potrebno za peglanje odabranih stvari. 

Ujutro se potrudite da ne palite TV ili kompjuter, koji odvlače vašu pažnju i kradu vam vrijeme, a za doručak odaberite voćni jogurt s muslijem ili voćku koje možete pojesti i na putu do posla. Sigurno stižete na vrijeme. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak