Kako razumjeti prevaru

Radiosarajevo.ba
Kako razumjeti prevaru

Ako sagledate prevaru i osobu koja je sudjelovala racionalnije, možda dobijete odgovore na pitanje zašto je do prevare uopšte došlo i ko je kriv. Ako uopšte govorimo o krivici!

Je li ona znala da vi postojite

Postoje žene koje s namjerom razaraju porodice, a postoje i žene koje nisu niti svjesne da su ljubavnice. Prije nego svu ljutnju obrušite na nju, provjerite je li uopšte znala da postojite? Na ovaj način ćete lakše posložiti i ostatak slagalice.

I ona je prevarena

Sigurno ste više zabrinuti za svoje emotivno stanje, ali činjenica je da je vaš partner varao i jednu i drugu. Ne traži se od vas ženska solidarnost, ali morate znati da je vaš partner također uzrok, a ne samo treća osoba, piše Ordinacija.hr.

Ona nije kriva za probleme u vašoj vezi

Neki muškarci u braku pobjegnu u zagrljaj druge žene. To ih ne opravdava, ali opet dolazimo do zaključka da nisu samo ljubavnice krive.

Ne razmišljajte o zloj vještici

Žene se u tako bolnim situacijama često muče pitanjem šta to ona ima, a ja nemam, kako može biti tako zla - što može dovesti do nove rijeke suza i ne donijeti nikakvo rješenje. Ako je ne poznajete ili ne znate kakva je, možda bi vam u nekoj drugoj situaciji mogla biti najbolja prijateljica. 

Oprostite

Kada prođe najgore i kada posložite sve kockice, vrijeme je da zaboravite na nju. Jednostavno oprostite i ostavite sve iza sebe. Za to je potrebno vremena, ali vam garantiramo da je vrijedno - osjećaj je božanstven! Sada ostaje samo još jedna stvar za napraviti, a to je oprostiti partneru. Ako još niste spremne, polako, doći će red i na to.

Niko ne želi biti broj dva

Još nešto za podizanje samopouzdanja: vjerujte da niti jedna žena koja drži do sebe i ima samopouzdanja ne želi biti ljubavnica ili druga. Samo na trenutak pomislite kako bi se vi osjećali u toj ulozi, odmah ćete biti bolje volje! Niko ne želi biti taj koji je razorio brak – realno, to nije nikakvo postignuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak