Kako da na fotkama izgledate sjajno

Radiosarajevo.ba
Kako da na fotkama izgledate sjajno

U predstojećim slavljeničkim danima sigurno će biti prilika koje će neko željeti da ovjekovječi foto-aparatom. S obzirom na realnu mogućnost da već sutradan svoje slike pronađete na Facebooku, pogledajte kratki video i zapamtite nekoliko zlatnih pravila:

- Ukoliko je objektiv kamere ispod nivoa vaše glave, postoji opasnost da ćete na slici imati podočnjake, puno bora i da ćete na slici izgledati deblje. 

- Ukoliko želite smanjiti podbradak, zatvorite usta, a jezikom jako pritisnite zadnje nepce. Nevjerovatno - ali podbradak se smanjuje. 

- Nemojte se keziti, niti govoriti 'cheese'. Radije se nasmijte prirodnim osmijehom. Ali dok to radite, nemojte zaustavljati disanje, već normalno dišite kroz nos. Profesionalni fotografi uvijek vole vidjeti kada se neko smije svojim očima, zato kada namiještate svoj osmijeh počnite od očiju. 

- Ukoliko želite na fotografijama izgledati vitkije, odjenite nešto jednobojno, najbolje crnu haljinu koja izdužuje liniju i salonke sa visokom potpeticom. Ispod haljine obucite steznik, ako ga imate. 

- Stanite u poluprofilu, sa jednom nogom ispred druge, sa rukom savijenom u laktu i naslonjenom na bok - nije uzalud ovo klasična poza za crveni tepih


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak