Kada ti život da limune, ti postani flamingo!

Radiosarajevo.ba

Kada ti život da limune, ti napravi odličan kostim za Noć vještica – piše ispod fotografije koja je u nekoliko dana obišla svijet. Naime, riječ je o kostimu ptice flamingo koji je napravio Josh Sundquist koristeći svoje sportske vještine. Ovaj paraolimpijski skijaš iskoristio je svoje tijelo tako da njegova noga izgleda kao dugi vrat i tijelo ptice.

Josh Sundquist je „sin, brat, osoba koja je preživjela rak, autor, paraolimpijski  skijaš, motivacijski govornik, YouTuber i osrednji reper“, piše na stranici ovog izvrsnog mladića koji je svoj invaliditet iskoristio kao motivaciju sebi i drugima.

Josh je svoje životno putovanje započeo kada mu je sa devet godina dijagnosticiran rijedak oblik raka kostiju. Doktori su mu rekli da su šanse da preživi pedeset posto. Godinu dana je proveo na kemoterapijama, a lijeva mu je noga amputirana. Nakon četiri godine borbe s ovom bolešću, doktori su ga proglasili izliječenim, a tri godine kasnije Josh se počeo baviti skijanjem. Nakon šest godina treninga, 2006. godine postao je član paraolimpijskog tima Sjedinjenih Američkih Država.

Ali, Josh ne samo da je atleta i čest govornik, nego ima i odlične i zabavne ideje. Već nekoliko godina njegov invaliditet mu pruža inspiraciju za sjajne kostime za Noć vještica, pa je ove godine odlučio biti flamingo. U našoj galeriji pogledajte Joshove ideje i fotografije koje koristi kako bi motivisao druge osobe sa invaliditetom i pokazao da mogućnosti nisu ograničene bez obzira na invaliditet.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak