Jednostavan trik: Koristite ovo piće i vaša odjeća više nikada neće imati neugodan miris

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavan trik: Koristite ovo piće i vaša odjeća više nikada neće imati neugodan miris

Svi želimo da naša odjeća ima ugodnu aromu, ali ponekad stvari ne idu po planu. Ne postoji ništa dosadnije od vaših peškira koji izlaze iz mašine s neobičnim, vlažnim mirisom koji nas tako često iritira, ali sada to više ne morate tolerirati.

Prema stručnjaku, boca jeftine votke mogla bi biti rješenje za ovaj problem. Alkohol bi mogao biti dugo očekivani odgovor na to da vaši peškiri i sportska odjeća budu slobodni od neugodnih mirisa. A najbolji dio je - što je votka jeftinija, to bolja, piše Mirror.

TikTok video Twisselman Trading Co. prikazao je ovu nekonvencionalnu, ali učinkovitu tehniku. Naslov je glasio: "Votka je jednostavan izbor jer ima visok udio alkohola te je bez mirisa i boje."

Oglasila se CIA povodom situacije u regiji Kursk: "Ovo će biti teško vrijeme za Ruse"

Jennifer Shaw, stručnjakinja u Plumbworldu, objasnila je kako metoda funkcionira. Izjavila je: "Votka je odlično sredstvo za dezinfekciju. Poznata je po svojoj sposobnosti da ubija bakterije i neutralizira neugodne mirise, zbog čega je učinkovita u uklanjanju mirisa plijesni i znoja. Proces je jednostavan. Samo dodajte malu količinu votke - otprilike šolju - izravno u mašinu za veš zajedno s vašim uobičajenim deterdžentom. Alkohol isparava tokom procesa pranja i sušenja, ne ostavljajući tragove ni miris."

Jennifer je izjavila da korištenje votke u pranju neće oštetiti vaše peškire ili mašinu, dodajući: "Proces pranja oslobađa alkohola tako da nema potrebe za brigom. Ponekad su najbolja rješenja ona koja najmanje očekujete."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak