Jedna mama jednostavnim trikom očistila staklo tuš kabine za 30 sekundi: ‘Ovo nikad nisam vidjela'

0
Radiosarajevo.ba
Jedna mama jednostavnim trikom očistila staklo tuš kabine za 30 sekundi: ‘Ovo nikad nisam vidjela'

Hitno morate očistiti tuš kabinu, a nemate puno vremena? Jedna mama iz Queenslanda otkrila je svoj trik za čišćenje ružnih ostataka kalcija i kamenca na staklu kupaonske tuš kabine za koji joj treba, napisala je na Facebooku, samo 30 sekundi.

Naime, ona koristi mješavinu limunske kiseline i vruće vode u koju umače papirnate maramice te ih ‘lijepi‘ na kupaonsku staklenu stijenu, ostavlja pola minute te zatim laganim pokretima trlja ostatke.

I tvrdi da nikad nije imala čišće staklene površine u domu, piše Dom & Dizajn.

Godina dana od femicida koji je potresao BiH: U Gradačcu počela mirna šetnja

Na društvenim mrežama podijelila je i tačne omjere za pripremu svojeg sredstva za čišćenje: u posudu sipa četvrtinu šalice limunske kiseline te ulijeva tri četvrtine vruće vode.

Dodala je kako se limunska kiselina može koristiti i za uklanjanje nakupina u kuhalu za vodu, a pritom nije štetna za okoliš i ukućane, piše Daily Mail.

Zbog dvije kašike ovog sredstva u veš mašini odjeća je postala mekana: Domaćice oduševljene

Većina drugih mama zahvalilo joj je na jednostavnom triku, neke su rekle da to nikad nisu vidjele i da obećale da će isprobati tokom sljedećeg velikog čišćenja.

No, bilo je i onih koji su bili skeptični te tvrdili da slaganje papirnatih maramica oduzima puno vremena, a i puno ubrusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak