Iznenadit ćete se: Evo kako se možete riješiti neugodnih mirisa iz obuće

0
Radiosarajevo.ba
Iznenadit ćete se: Evo kako se možete riješiti neugodnih mirisa iz obuće

Ljeti je vruće, svi se znoje, a ako nosite patike ili neke druge zatvorene cipele neminovno je da u nekom trenutku počnu ispuštati neugodni miris.

Dovoljno je da odete na trčanje ili neki sport pa da situacija postane još gora.

Nije pametno često prati patike u veš mašini jer se mogu oštetiti. Zato predlažemo da isprobate nekoliko ovih kućnih trikova i nepodnošljivi smrad bi trebao nestati.

Večeras spektakularno finale Eurosonga 2024: Objavljen redoslijed nastupa

Ako imate kod kuće mačku, onda imate i pijesak za nju. Napunite čarapu mačjim pijeskom pa je zagurajte duboko u cipelu. Ponovite postupak s drugom cipelom. Mačji pijesak ima moć da upija neugodne mirise pa bi trebalo funkcionisati. 

Ako vam cijeli ormarić za cipele smrdi, stavite u ugao otvorenu kutijicu tigrove masti - neugodni miris će nestati. Ako ipak ne volite miris tigrove masti, stavite kore narandže.

Među dobrim sredstvima za uklanjanje neugodnih mirisa i vlage iz obuće je i papir. Zgužvajte stare novine u lopticu u ugurajte je u cipele, a papir će upiti vlagu, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak