Istraživanje: Gdje su u Europi najbolji šefovi

Radiosarajevo.ba
Istraživanje: Gdje su u Europi najbolji šefovi

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazali su da su najbolji šefovi u Švicarskoj, a najgori u Njemačkoj i Austriji, javlja Anadolu Agency.

Naime, čak 80 posto Švicaraca zadovoljno je profesionalnim odnosom sa svojim pretpostavljenim, što je najveći procenat u Evropi.

Nakon Švicarske, slijede Francuska i Holandija gdje su radnici također zadovoljni sa svojim šefovima.

Istraživanje su sprovele istraživačke kuće JobCloud i The Network među ukupno 5.600 zaposlenih u Švaicarskoj, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj i Holandiji.

Ipak, posljednja dva mjesta na listi obuhvaćenih zemalja zauzimaju Njemačka i Austrija.

U Švicarskoj 80 posto anketiranih je zadovoljno svojim šefom, dok bi samo sedam posto željelo promjenu pretpostavljenog, što je najniži postotak na listi obuhvaćenih zemalja.

U Njemačkoj i Austriji samo 24 odnosno 20 posto ispitanika trpi posljedice loših odnosa sa pretpostavljenima.

Također, istraživanje je pokazalo da je većina zaposlenih u Europi zadovoljna svojim pretpostavljenim, tako da je njih 70 posto u prosjeku izjavilo da ima korektne odnose sa šefom.

S druge strane, preostalih 30 posto smatra da im je atmosfera na poslu loša, da umanjuje njihovu produktivnost i da bi željeli promjenu rukovodstva u svojoj firmi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak