Inženjer iz Njemačke pješači do Tibeta

Radiosarajevo.ba
Inženjer iz Njemačke pješači do Tibeta

Inžinjer elektrotehnike Stephan Meurisch (32) prije 16 mjeseci krenuo je iz rodne Njemačke put Tibeta i trenutno se nalazi u turskom gradu Konyi.

Meurisch je za agenciju Anadolija kazao da je prvo putovanje pješačenjem napravio prije tri godine, kada je pješačio iz Francuske u Španiju, te da se zbog velikog zadovoljstva koje je doživio tokom tog putovanja sada odlučio za Tibet.

Prema njegovim riječima, njegovo putovanje na Tibet počelo je prije 15 godina iz njemačkog grada Munchena, dnevno pješači od osam do devet sati, a pređe oko 20 kilometara.

"Mnogi ljudi putuju automobilom i obilaze velike gradove. Ja želim kulture vidjeti izbliza, na neki drugi način. Želim vidjeti male gradove, proći kroz sela. Iz Antalye do Konye sam pješačio 21 dan. Vidio sam mnoga sela. Volim tursku kulturu i narod", pojasnio je Meurisch.

Govoreći o tome da li mu je porodica pružila podršku kada je ovo putovanje u pitanju, Meurisch kaže da je porodica bila protiv ovog putovanja, ali da su mu podršku pružili neki prijatelji.

Meurisch iz Nevšehira planira ići put crnomorske obale, te nakon toga preći u Gruziju.

"Turski narod voli pomagati. Sve vrijeme su mi pomagali, nudili pomoć", kazao je Meurisch koji je do sada propješačio 4.700 kilometara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak