Inicijativa za pohvalu: S bebom u kino

Radiosarajevo.ba
Inicijativa za pohvalu: S bebom u kino

Novopečeni roditelji nerijetko zaborave na društveni život, izlaske, koncerte, kino i pozorište makar dok njihovo dijete ne napuni godinu dana. Ipak, da to ne mora biti uvijek tako govori primjer iz Slovenije, gdje art kino Kinodvor svakog mjeseca organizuje projekciju za roditelje s malim bebama.

Roditelji koji ne mogu ostaviti dijete na čuvanje tako dobijaju priliku da na velikom platnu pogledaju kvalitetan film, a istovremeno im je omogućeno dojenje ili hranjenje djeteta, u kino sali postoji stol za previjanje, a sama projekcija je nešto tiša od standardne. Također, u dvorani ne vlada potpuni mrak, da bi se roditelji mogli snaći ukoliko njihovoj bebi nešto zatreba, a mogući ostali posjetioci nemaju se pravo žaliti na bebin plač (ili se makar od njih očekuje maksimalna tolerancija prema dječijem plaču).

 

Projekcije za roditelje s bebama organizuju se tokom dana, a ne u uobičajeno vrijeme večernjih projekcija. Također, posebna pažnja je posvećena izboru filmova, te se biraju oni koji agresivnim zvukovima neće uznemiriti bebe.

Slična inicijativa postoji u nekoliko kina širom svijeta, ali se još uvijek radi o novoj i revolucionarnoj ideji čak i u Londonu i New Yorku, jer se samo rijetka kina odlučuju na ovakvu ponudu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak