Indijski sudija: 'Seks prije braka je nemoralan'

Radiosarajevo.ba
Indijski sudija: 'Seks prije braka je nemoralan'

Indijski sudija je izjavio da je seks prije braka "nemoralan" i protivan "svakoj religiji" i dodao da nijedna obrazovana žena ne bi trebalo da stupa u intimne odnose vjerujući da će se njen partner oženiti njome.

Sudija Virender Bhat je ovo izjavio dok je izricao oslobađajuću presudu za 29-godišnjeg Indijca optuženog za silovanje žene samo zato što je obećao da će se oženiti njom, navodi AFP.

"Kada odrasla, obrazovana i zaposlena žena pristane na seksualni odnos ona to čini na svoju odgovornost", rekao je Bhat prilikom izricanja presude indijskom radniku jedne multinacionelne kompanije koga je žena optužila za silovanje.

Ona je tvrdila da je muškarac, koga je upoznala u julu 2006. preko društvenog web sitea, imao seksualne odnose sa njom u više navrata zato što joj je obećao da će se oženiti njom.

"Svaki seksualni čin između dvije odrasle osobe uz obećanje braka ne smatra se silovanjem ako muškarac kasnije ne ispuni dato obećanje", kazao je sudija.

Žena, takođe, mora znati "da pristaje na čin koji nije samo nemoralan, već je i protivan načelima svake religije, istakao je sudija, dodajući da nijedna vjera na svijetu ne dozvoljava seks prije braka.

Seks prije braka i dalje je tabu tema u mnogim dijelovima Indije iako su u toj zemlji u toku ubrzane društvene promjene nakon što su ekonomske reforme 90-ih godina otvorile zemlju prema ostatku svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak