Iako je hladna lubenica ukusnija, ipak je neohlađena zdravija

Radiosarajevo.ba
Iako je hladna lubenica ukusnija, ipak je neohlađena zdravija

Jedan od razloga zašto volimo toplije mjesece, između ostalog, je i velika ponuda svježeg voća i povrća, a lubenice su idealne za rashlađivanje i uvijek ih možemo konzumirati kao međuobrok. No vjerovatno niste znali da su mnogo zdravije one koje su sobne temperature.

Mnogi se vesele pri pomisli na rashlađenu lubenicu, ali stručnjaci kažu da je zdravija ona sobne temperature.

Lubenica koja je bila na sobnoj temperaturi sadrži više likopena, a likopen je snažan antioksidans.

S obzirom na odlična svojstva ove voćke, dobro je koristiti vrijeme lubenice i jesti je u što većim količinama.

Poznato je da lubenica stvara sitost te je zbog toga odlična u vrijeme dijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak