I to je moguće: Letovi bez dječije buke

Radiosarajevo.ba
I to je moguće: Letovi bez dječije buke

Malezijska aviokompanija Air Asia X uvela je tihe zone na određenim letovima, u kojima nije dozvoljeno prisustvo djece mlađe od 12 godina.

Novi sistem rezervacija omogućava putnicima da rezervišu mjesto, po uobičajenoj cijeni, u određenom dijelu aviona preko web stranice avio kompanije, piše britanski Telegraph.

Kompanija Air Asia X je ovu inicijativu najavila prošle godine, ali je tiha zona prvi put primijenjena ove sedmice.

Djeci će biti zabranjeno da sjede u redovima od 7 do 14, što je prvih 7 redova ekonomske klase na letovima Airbusa za Kinu, Tajvan, Japan, Koreju, Australiju i Nepal. Ove zone bez djece imaće i "specijalno ambijentalno osvjetljenje", u cilju pružanja opuštenije atmosfere.

Plan je uslijedio nakon što je konkurentska kompanija Malesian Airlines odlučila zabraniti pristup djeci u jednom dijelu aviona Airbus A380.

Prema većem broju istraživanja, putnici su rekli da je buka koju stvaraju djeca jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju tokom leta. Prema istraživanju lista Telegraph, prošle godine je skoro 70 posto putnika podržalo uvođenje letova i linija na kojima neće biti djece.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak