I Severina podržala LGBT zajednicu u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
I Severina podržala LGBT zajednicu u Hrvatskoj

Dok se u Hrvatskoj još uvijek vodi žustra debata o ustavnom definisanju braka kao zajednice isključivo muškarca i žene, brojne javne ličnosti staju na stranu LGBT zajednice i tolerancije prema drugom i drugačijem.

Nakon Mileta Kekina, Aleksandra Stankovića, Damira Urbana, podršku LGBT zajednici dala je i pjevačica Severina, u komentaru za Story book o referendumu 'U ime obitelji'.

Većina koja manjini brani ljudska prava


„Plaše me loše i netolerantne namjere. Plaši me, primjerice, zahtjev za referendum koji je nazvan 'U ime obitelji', a koji s obitelji nema nikakve veze. Svima treba biti jasno da se ovdje radi o manipulaciji, koriste se emocije ljudi, objašnjavaju im kako je obitelj ugrožena, a sve kako bi se nekome drugome nanijelo zlo, kako bi taj drugi postao građaninom drugoga reda“, kaže Severina i dodaje kako ne želi vjerovati da živi u zemlji u kojoj bi većina branila manjini stvari koje se njih zapravo uopće ne tiču", rekla je Severina i dodala:

„Homoseksualci nas ničime ne ugrožavaju. Dapače, mislim da je divno živjeti u zemlji koja poštuje sve vjere, sve nacionalnosti i sve vrste različitosti. Mi, većina, trebamo zaštititi svaku manjinu i svakoj manjini dati ista prava kao i sebi samima. Samo tako će se cijelo društvo osjećati pravedno i svaki pojedinac će biti ponosan što živi u Hrvatskoj“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak