Hrvatska: Kampanja 'Građani glasaju protiv!' uoči referenduma

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Kampanja 'Građani glasaju protiv!' uoči referenduma

Tekst prenosimo s portala Manjine.ba, namijenjenog manjinskim i deprivilegovanim grupama u BiH.

Udruženja koja se u Hrvatskoj godinama bave zaštitom i promocijom ljudskih prava, udružili su se u kampanji pod nazivom Građani glasaju protiv!, uoči referenduma o braku koji će se u nama susjednoj zemlji održati 1. decembra.

Među četrdesetak udruženja koje su se do sada priključile ovoj fronti su Centar za mirovne studije, Ženska mreža, Documenta, Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, GONG te Zagreb Pride.

Njima su se pridružile i brojne osobe iz javnog i društvenog života, među kojima su Mile Kekin, Danijela Trbović, Barbara Nola, koje su protiv referenduma kojim se u Hrvatski Ustav nastoji unijeti definicija braka kao zajednice muškarca i žene.

Hrvatska: Javne ličnosti protiv diskriminacije istospolnih parova (VIDEO)

Zajedničkim naporima, udruženja koja se bore za ljudska prava i građani na ovaj način šalju poruku široj javnosti Hrvatske da izađu na referendum 1. decembra i glasaju PROTIV predložene definicije braka.

"Biti PROTIV znači biti demokrat i biti protiv totalitarizma", kazao je Duje Prkut iz GONG-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak