Hibrid bicikla i rola

Radiosarajevo.ba
Hibrid bicikla i rola


Naziv nove zanimljive igračke za rekreativce, svojevrsnog hibrida bicikla i rolšua je wheelskates. Sastoji se od velikih točkova u koje se stavlja stopalo i manjih valjskih točkova, a upravljanje je slično kao kod rolšua. Prednost novog gadgeta je postizanje veće brzine, veća dinamika vožnje i stabilnost, te prilagodljivost zahtjevnijim zemljanim terenima. Wheelskates su napravljene tako da je noga bliža tlu nego što je to slučaj s rolama, pa zato garantuju veću kontrolu pokreta. Glavne komponente napravljene su od čvrstih karbonskih vlakana male težine.

Proizvođač ovog patentiranog australskog proizvoda je kompanija Chariot Skates, a gadget je još uvijek u testnoj fazi. Cijena je također još uvijek nepoznata. Na tržište bi trebao doći u februaru naredne godine, a njegovi tvorci kažu da je naučiti upravljati wheelskateom jednako teško ili lako kao i rolama.

pogledaj.to/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak