Gospin kip sklonjen iz Vickine kuće

Radiosarajevo.ba
Gospin kip sklonjen iz Vickine kuće

Gospin kip, koji je od prošlog ponedjeljka, prema tvrdnjama očevidaca, svijetlio odnesen je iz stare kući vidjelice Vicke Ivanković Mijatović u Bijakovićima kod Međugorja.

Svijetleći Gospin kip - jeftin marketinški trik?

Gospin kip u Međugorju više ne svijetli

Čudo ili varka: Gospin kip u Međugorju ponovo zasvijetlio 

Iako još nema službene potvrde o tome, mediji prenose kako je kip sklonjen u Župni ured u Međugorje te se čekaju stručnjaci iz Međunarodnog povjerenstva o Međugorju, kako bi ga istražili.

Svjetlost na Gospinu kipu prvo je u ponedjeljak navečer primijetilo šestero talijanskih hodočasnika koji su se došli pomoliti u Vickinu kuću, a koja je stalno otvorena za hodočasnike. Od tada se hiljade hodočasnika iz cijelog svijeta okupljalo ispred kuće i u redu čekalo da vide svijetleći kip te se pomole ispred njega.

Gospin kip navodno je donesen iz Italije 1983. godine te je stavljen u kuću u kojoj je Vicka godinama davala svjedočanstva hodočasnicima o Gospinim ukazanjima.

Gospin kip koji svijetli proteklih je dana izazivao brojne kontroverze i različita tumačenja, od toga da se radi o nadnaravnom čudu do objašnjenja da je premazan fluorescentnom bojom..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak