Golišava savjetnica u Vladi Srbije dala otkaz

Radiosarajevo.ba
Golišava savjetnica u Vladi Srbije dala otkaz

Vanja Hadžović, golišava savjetnica koja je na sumnjiv način došla u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i na još sumnjiviji način primljena na Diplomatsku akademiju, u petak je napustila MSP. Kako je za Blic rečeno u Ministarstvu, zbog "medijske torture kojoj je bila izložena, Hadžović je odlučila da uzme radnu knjižicu".

FOTO: Provokativne slike savjetnice u Vladi Srbije

Vanja Hadžović je u februaru ove godine počela da radi u Ministarstvu, a samo poslije nekoliko mjeseci primljena je na Diplomatsku akademiju. Predavanja je počela da pohađa sa dvije nedelje zakašnjenja, tek poslije objavljivanja tekstova o njenom slučaju u Blicu.

U Ministarstvu kažu za Blic da Vanja Hadžović "nije mogla da se nosi s pritiskom medija".

"Ona je u petak napustila Ministarstvo i odustala od svih planova koje je imala. Nekoliko dana je bila i u bolnici zbog svega", tvrde u pres službi Ministarstva.

Inače, Blic je usred ove afere zatekao Vanju Hadžović kako se, uprkos toj "nepodnošljivoj medijskoj torturi", odlično raspoložena provodi na splavovima.

Bruka Ministarstva spoljnih poslova je u međuvremenu došla i do stranica najposećenijeg svjetskog medijskog sajta, britanskog Daily Maila, koji je objavio da su provokativne fotografije mlade srpske političarke podigle prašinu među njenim nadređenima u Ministarstvu, navodi britanski list.

Kako je Vanja Hadžović dospjela u Ministarstvo, a zatim i na Diplomatsku akademiju, do danas nije potpuno jasno. Iako je nekada bila potpredsjednica omladine SPS u Zemunu, u toj stranci kažu da više nije aktivna.

Ministar Ivan Mrkić je nevješto objasnio za Blic da se Hadžović sama prijavila u Ministarstvo, dok je na Akademiju primljena na preporuku Megatrenda. Ipak, nije želio da javnosti stavi na uvid kopiju prijemnog testa Vanje Hadžović za Diplomatsku akademiju.

U jednoj od sledećih izjava ministar Mrkić je rekao i "da je moguće da je ona samo imala sreće, ali i da joj je možda neko od njegovih kadrovika dojavio da u Ministarstvu ima upražnjeno mjesto".

Iako je Vanja Hadžović napustila Ministarstvo, problemi su ostali, a ministar Mrkić još nije objasnio javnosti šta planira da uradi da se ovakvi kadrovski propusti više ne bi događali. Niti koliko još ima "blistavih" talenata koji su takođe na volšeban način došli na prag srpske diplomatije.

Nakon što je priča objavljena, Blicu su stigle na desetine mejlova zahvalnosti od mladih i obrazovanih ljudi koji imaju bolje reference od Vanje Hadžović i njoj sličnih, a koji nisu dobili priliku da se dokažu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak