Ginekolog osuđen zbog snimanja pacijentica

Radiosarajevo.ba
Ginekolog osuđen zbog snimanja pacijentica

Njemački sud osudio je u ponedjeljak 58-godišnjeg ginekologa Joahima K. na tri i pol godine zatvora zbog toga što je snimio nekoliko hiljada fotografija intimnih dijelova tijela svojih pacijentica bez njihovog znanja. Sud u Frankenthalu je pored ove presude donio odluku četverogodišnje zabrane rada ljekara nakon puštanja na slobodu, piše Jutarnji.hr.

Suci su ga proglasili krivim zbog toga što je u 1.467 slučajeva povrijedio privatnost svojih pacijentica. U tri slučaja je proglašen krivim za spolnu zloupotrebu jer je prekoračio svoje konsultantske i liječničke ovlasti.

Prema pisanju njemačkih medija specijalista akušerstva i ginekologije je tri godine krišom fotografisao svoje pacijentice dok su se presvlačile u kabini, ali i u toku samog pregleda.

Prijavile su ga dvije asistentice, nakon čega je na ljekarovom računaru pronađeno 35.000 fotografija te nekoliko video snimaka. Snimci su urađeni pomoću skrivene kamere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak