Genijalan trik s mašinom za veš koji štedi 62 posto struje

5
Radiosarajevo.ba
Genijalan trik s mašinom za veš koji štedi 62 posto struje

Ako malo bolje razmislite, shvatit ćete da postoji cijeli niz akcija u kućanstvu koje vam mogu pomoći da uštedite novac. Što u ovo vrijeme inflacije i sveopćih brutalnih poskupljenja, uopće nije loša odluka, zar ne?

Stručnjakinja za štednju i domaćica Kyle Grant podijelila je fantastičan savjet koji se tiče mašine za veš. A sve što trebate učiniti je promijeniti postavke na stroju i smanjiti jačinu temperature.

Dakle, ako perete odjeću koja nije toliko prljava, niža temperatura je sasvim dovoljna da uklonite prljavštinu.

Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju kojom se ojačava status Palestine u UN-u

"Prelaskom s 40 stepeni na 30 stepeni štedi se 38 posto energije godišnje, a samim time i račun za struju", objasnila je Kyle, a zatim dodala kako se spuštanjem na 20 stepeni štedi čak 62 posto energije. Osim što ćete uštedjeti, ovakav način pranja će vam olakšati i pranje odjeće po bojama.

"Šarena odjeća obično ispušta boje kad je temperatura visoka", otkrila je i zaključila da preporučuje svima da uključe pranje na niskim temperaturama jer onda neće morati razmišljati i odvajanju odjeće po bojama te onoj svakodnevnoj muci - hoće li bijela majica nakon pranja izaći kao siva, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak