FOTO: Udubljenje u stijeni koje ispunjava želje

Radiosarajevo.ba

Već dugo postoji vjerovanje da će želje biti ispunjene onom koji uđe u udubljenje u stijeni u dolini Madvans na istoku Turske u mjestu Ahlat, javlja novina Anadolu Agency (AA). 

Dolina Madvans neprestano je ispunjena posjetiocima koji žele da se uđu u "Udubljene u stijeni" kako bi im se želje ostvarile. Posjetioci, također, vjeruju da ovo udubljenje prečnika 35 centimetara može da sačuva od bolesti, nesreće i pošasti.

Da bi želja bila ispunjena, vjeruje se, da je potrebno tri četvrtka za redom da se uđe u udubljenje, te se posebno četvrtkom stvaraju velike gužve u dolini Madvans.

Jedna od posjetiteljki Esma Gulbahar u razgovoru sa novinarom Anadolu Agency istakla je da žene posjećuju ovo mjesto u grupama, zažele želju i ulaze u udubljenje u stijeni, te da bolesni na ovom mjestu dobijaju ozdravljenje.

"Sa suprugom i djecom došla sam u obilazak ove doline. Ovo mjesto je mnogo lijepo i ima duboke historijske korijene. Trebalo bi ga uvrstiti u turističke destinacije", rekla je jedna od posjetiteljki Ejder Gulbahar, koja je došla na izlet u dolinu Madavans sa porodicom, kako bi joj se ispunila želja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak